Міжнародний день чаю

Починаючи з 2004 року, 15 грудня, в Україні святкується «Міжнародний день чаю». Ідея «дня чаю» виникла під час Всесвітнього суспільного форуму (World Social Forum) в Індії. А мета цього свята – залучення уваги суспільства до проблем виробників чаю та популяризація цього давнього напою.
І ось, в неділю, наша АРТ вітальня перетворилась на затишну світлицю наповнену ароматом духмяного трав’яного чаю. Бібліотекарка Наталія Вознюк ознайомила присутніх з історією походження та сортами чаю, традиціями чаювання різних народів. Гості пірнули в світ легенд та оповідей про чай і не тільки, а ще мали змогу насолодитися смачним й запашним напоєм.
Магічним було ворожіння по книзі, дивним чином обрані рядочки співпадали з характером того хто ворожив. Кожен з присутніх мав можливість виготовити для себе, на згадку про цю зустріч і напередодні новорічних свят, новорічну прикрасу завдяки майстер – класу «Новорічна магія».
Гості світлиці з задоволенням пили чай, спілкувались, адже в українських народних традиціях чаювання – це перш за все, хороша компанія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=