Рішення №1093 виконкому міської ради “Про відзначення в Овруцькій міській раді 1 жовтня Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана.”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 10.09.2020 року          №1093

Про  відзначення  в  Овруцькій
міській раді 1 жовтня Міжнародного

дня громадян похилого віку та Дня ветерана.

Відповідно до ст. 28 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Указу  Президента  України  від  24  вересня  2004  року № 1135/2004 «Про оголошення в Україні 2005 року Роком ветеранів», постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку», з метою забезпечення всенародного вшанування громадян похилого віку та ветеранів, посилення уваги суспільства до потреб ветеранів і громадян похилого віку, поліпшення їх соціального захисту, виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити заходи з відзначення в Овруцькій міській раді Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана (додаток №1).
  2. Виконавцям зазначених заходів про проведену роботу інформувати Центр надання соціальних послуг міської ради до 06 жовтня 2020 року з наступним інформуванням Департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації до 9 жовтня 2020 року.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради.

Міський голова                                                                                  І.Я.Коруд

Додаток № 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від 10.09.2020 року №1093

Заходи

з відзначення в районі 1 жовтня Міжнародного дня

громадян похилого віку та Дня ветерана

1. Здійснити аналіз умов проживання та обслуговування ветеранів, пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у Нововелідницькому стаціонарному відділенні для постійного проживання Територіального центру соціального обслуговування Овруцького району. Організувати зустрічі ветеранів та пенсіонерів, які проживають у закладі, з представниками органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування вересень-жовтень 2020 року Давидюк К. М.

Кравчук Р. Ф.

(за згодою)

Халімончук Т. В. (за згодою)

2. Оформити в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Овруцького району експозиції із розміщення документів та інших особистих речей, пов’язаних з воєнними роками та трудовою діяльністю підопічних вересень-жовтень 2020 року Якимчук М. Ф.

Кравчук Р.Ф.

(за згодою)

Халімончук Т. В. (за згодою)

3. Організувати вистави, лекції, тематичні вечори, екскурсій місцями бойової та трудової слави, благодійних акцій, які спрямовані для допомоги ветеранам, пенсіонерам, лежачим хворим, особам з інвалідністю, залучення представників благодійних фондів, підприємств та конфесійних організацій, молодіжних громадських організацій тощо. жовтень 2020 року Якимчук М. Ф.

Чумак Ю. М.

Ткачук В. Г.

4. Забезпечення ветеранів війни, осіб з інвалідністю, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій та Луганській областях, санаторно-курортним лікуванням протягом 2020 року Халімончук Т. В.

(за згодою)

5. Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації ветеранів війни та праці відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 року № 321 (зі змінами) протягом 2020 року Халімончук Т. В.

(за згодою)

6. Вивчити стан соціального забезпечення ветеранів для визначення їх потреб та своєчасного надання допомоги вересень – жовтень 2020 року Давидюк К. М.

Старости старостинських округів ОТГ

7. Сприяти у проведенні в дошкільних та шкільних навчальних закладах тематичних освітньо-виховних годин з метою шанобливого й гуманного ставлення учнівської та студентської молоді до громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, залучивши молодь до надання соціально-побутових послуг одиноким непрацездатним громадянам протягом 2020 року Ткачук В. Г.

Давидюк К. М.

8. Проведення виставок плакатів, творів мистецтв, фотоматеріалів, документів, архівних матеріалів, книжкових видань, присвяченим трудовим досягненням та бойовим подвигам ветеранів війни, праці та військової служби в історичних, краєзнавчих музеях, бібліотеках, навчальних закладах протягом 2020 року Ткачук В. Г.

Якимчук М. Ф.

Лукіша О. В.

(за згодою)

Чіпак Я. М.

9. Здійснення заходів з благоустрою скверів, парків, визначених місць бойових дій, історичних подій та упорядкування військових поховань, відновлення меморіалів, пам’ятних знаків протягом 2020 року Редчиць О. П.

Грищенко П. А.

Дуб А. І.

Старости старостинських округів ОТГ

10. Організація роботи сімейних лікарів центру первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій загальної практики сімейної медицини у віддалених населених пунктах, де відсутні заклади охорони здоров’я, з проведенням диспансерних оглядів протягом 2020 року Левківський С. О.
11. Надання пенсіонерам, особам з інвалідністю, одиноким непрацездатним громадянам матеріальної допомоги жовтень 2020 року Давидюк К. М.
12. Проведення з громадянами похилого віку, ветеранами війни та праці консультативно-роз’яснювальної роботи щодо їх соціального захисту, пенсійного забезпечення, надання пільг, житлових субсидій та компенсацій постійно Халімончук Т. В.

(за згодою)

Старости старостинських округів ОТГ

13. Висвітлення в засобах масової інформації бойових і трудових подвигів ветеранів та проведення заходів з нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку і дня ветерана постійно Відділ інформаційно – аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Керуючий справами                                                         Сергій Лобик



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=