Відбулось засідання комісії Овруцької міської ради з питань запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенної природного характеру та їх наслідків у Овруцькій ТГ

22 квітня 2021 року відбулось засідання комісії Овруцької міської ради з питань запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенної природного характеру та їх наслідків у Овруцькій ТГ за участі членів комісії та запрошених: старост Овруцької громади, керівників лісгоспів та фермерських господарств. Кожен учасник засідання, висловив свої пропозиції та надав рекомендації щодо додаткових заходів спрямованих  на запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах.

З урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення  та  з метою запобігання пожежам у населених пунктах та на об’єктах, які знаходяться на територіях лісових масивів або межують з ними, під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2021 року вирішили :

Керівникам сільськогосподарських підприємств, головам  фермерських господарств та приватних землевласників :

забезпечити використання землі за цільовим призначенням вжиття необхідних заходів щодо боротьби з бур’янами, небажаною трав’яною рослинністю та чагарниками,  що негативно впливає на стан сільськогосподарських земель, та несе пожежну небезпеку, для житлових помешкань в населених пунктах Овруцькою об’єднаною територіальною громадою, а саме:

– земельна ділянка сільськогосподарських угідь розташованих на околиці села Норинськ, (Кайтанівка) зона відповідальності ТОВ «Благодійний Союз»

– земельні ділянки розташовані біля села Острови, зона відповідальності ТОВ ВП «Полісся»

– земельна ділянка розташована між селами Теклівка, Янова Рудня, зона відповідальності СТОВ «Хлуплянське».

– земельна ділянка розташована по ліву сторону дороги Левковичі-Острови біля села Левківський Млинок власник (користувач невизначений)

– земельна ділянка розташована по правій стороні дороги Овруч –Словено, між селами Піщаниця та Поліське землекористувач ТОВ «Бальзак»

– земельна ділянка розташовані в урочищі Хомичі на північ від села Кирдани землекористувач ТОВ «Бальзак» та частина земельних ділянок землекористувач фермерське господарство «ВЕЛЕС-ОРГАНІК».

2. Не допускати випалювання сухої рослинності або її залишків із порушенням порядку, встановленого Мінприроди;

обкошувати (з прибиранням скошеного) та оборювати земельні ділянки, прилеглі до торфовищ, полезахисних лісових смуг, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць.

3.Старостам  Овруцької міської ради спільно із відділом муніципальної інспекції Овруцької міської ради (Башинський В.І.)

3.1 Розробити пам»ятку щодо оповіщення людей у випадку виникнення пожеж.

3.2. Попередити власників та користувачів земельними частками (паями) про відповідальність за використання земельних ділянок з порушенням цільового призначення та доведення до забур’янення.

3.3.Надати до міської ради пропозиції стосовно питання дотримання протипожежних  відстаней від будинків, будівель і споруд сільських населених пунктів, а також від меж ділянок дачних поселень та садової забудови до лісових ділянок повинні бути 20м, 50м, 100м-відповідно до дерев листяного, мішаного і хвойного лісу..

3.4.Продовжувати здійснювати рейдові перевірки найбільш небезпечних у пожежному відношенні лісових масивів, лісопаркових зон та земельних ділянок сільськогосподарського призначення;

3.5.Направити припис до керівництва ТОВ «Благодійний союз» в Радомишльський район, щодо реагування та оброблення земель Покалівського старостинського округу.

3.6. Звернутись з листом до  відокремленого підрозділу Коростенської дистанції колії щодо дотримання протипожежних заходів під час руху тепловозу по території Овруцької ОТГ.

4. Відділу ЖКГБ міської ради (Редчиць О.П)

4.1. спільно з  КП «Овруч» опрацювати питання встановлення сміттєвих контейнерів на території Шоломківського старостинського округу (рекреаційна зона).

4.2. спільно із керівниками  сільськогосподарських підприємств  опрацювати питання залучення гусеничної техніки (надіслати листи)  для прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ з ТПВ, доповісти про хід виконання даного протоколу на оперативній нараді по кожному старостинському окрузі

5. Відділ регулювання земельних відносин (Жук С.П.) забезпечити контроль за землями комунальної власності та в найкоротші терміни провести аукціони з продажу та оренди даних  земельних ділянок, землекористувачам  забезпечити використання земель відповідно до цільового призначення.


Протокол комісії ТЕБ і НС №11 -21 від 22.04.2021 року

 

Розмір тексту-+=