Відбулися зустрічі міського голови з жителями міста Овруч

На протязі двох тижнів травня Овруцький міський голова Іван Коруд зустрівся з населенням міста Овруч. Карантинні обмеження, які тривали на протязі 2020 року не дали змогу організовувати дані зустрічі. З послаблення карантину зустрічі з населенням міста відновилися. На даний час проведено 33  зустрічі по місту, в 11 старостинський округах відвідано  24 села, під час яких оформлено більше 178 звернень, в яких порушено питання життєдіяльності громади. Якщо раніше по місту болючим було питання води, то наразі ця проблема практично знята, тільки залишився мікрорайон за залізничним переїздом. Стосовно водопостачання і водовідведення вирішення проблем здебільшого потребує  по селах. Це чистка і благоустрій криниць та прокладання  водогінних мереж.

Більше 25 звернень стосовно коронування або повного зрізання дерев. Виконання таких звернень носить дозвільний характер профільних інстанцій, через що займає багато часу. Проте всі заявки систематизуються, групуються і виконуються комплексно,  часто в поєднанні із виконанням інших робіт (освітлення вулиць чи ремонт доріг).

Питання благоустрою порушувалось більше 35 разів – це в основному ремонт під’їздів та багатоквартинних будинків, завезення піску  в пісочниці, ремонт та заміна вхідних дверей, вивіз сміття , встановлення лавок, облаштування прибудинкової території. Нагадуємо, що для бажаючих замінити вікна і двері в під’їздах  діє прогама співфінансування  50*50 (деталі в КП «Гарне місто»), а для налагодження своєчасного вивозу сміття необхідно заключити відповідний договір з КП «Овруч». Такі договори доцільно заключати і по селах – таким чином вирішиться питання стихійних сміттєзвалищ.

Болючим залишається питання безпритульних собак (4 звернення). Постійно проводиться їх стерилізація. Надійшло 10 звернень стосовно якості надання медичних послуг.

 

Розмір тексту-+=