Рішення №366 виконкому міської ради “Про відзначення в Овруцькій міській територіальній громаді Міжнародного дня людей з інвалідністю”

   У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  26.11.2021 року             №366

Про  відзначення  в  Овруцькій
міській територіальній громаді

Міжнародного дня людей з інвалідністю

Відповідно до ст. 28 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», розпорядження Президента України від 28.11.1992 № 185/92-рп «Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні» та з метою привернення уваги суспільства, органів місцевого самоврядування, громадських та інших організацій до проблем осіб з інвалідністю, надання рівних з усіма громадянами можливостей для участі в політичній, економічній і соціальній сферах життя, виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити заходи з відзначення в Овруцькій міській територіальній громаді 3 грудня Міжнародного дня людей з інвалідністю (додаток №1).
  2. Виконавцям зазначених заходів про проведену роботу інформувати  Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради до 07 грудня 2021 року з наступним інформуванням Департаменту соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації до 10 грудня 2021 року.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань  діяльності  виконавчих  органів  ради  Дєдух І. М.

 

Міський голова                                                                                  Іван КОРУД

 

 

Додаток № 1
до рішення виконавчого
комітету міської ради

від 26.11.2021 року №366

Заходи

щодо соціального захисту громадян

з обмеженими фізичними можливостями

1. Організувати зустрічі осіб з інвалідністю з представниками органів місцевого самоврядування. грудень 2021 року Давидюк К. М.

 

2. Забезпечувати технічними та іншими засобами реабілітації ветеранів війни та праці відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 року № 321 (зі змінами). протягом 2021 року Халімончук Т. В. (за згодою)
3. Провести в навчальних закладах «уроки доброти». постійно Ткачук В. Г.

 

4. Забезпечувати висвітлення в засобах масової інформації проведення заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю. постійно Башинський В.І.
5. Забезпечити своєчасне надання інвалідам передбачених законодавством пільг постійно Халімончук Т. В.

(за згодою)

6. Проводити обстеження матеріально-побутових умов проживання осіб з інвалідністю з метою надання їм соціальної допомоги за місцем проживання, особливо одиноким малозабезпеченим. постійно Давидюк К. М.,

старости старостинських округів ТГ

7. Надавати матеріальну допомогу особам з інвалідністю з метою поліпшення їх матеріально-побутових умов проживання, придбання ліків. протягом 2021 року Давидюк К. М.

 

8. Забезпечити доступ осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури протягом 2021 року Огородов Д. В.

 



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=