Рішення №406 виконкому міської ради “Про встановлення дати відзначення Дня міста Овруча та проведення фестивалю «Поліська пані Картопелька» у 2022 році”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від    14.12.2021 року                   №406

Про встановлення дати відзначення
Дня міста Овруча  та проведення
фестивалю «Поліська пані Картопелька»

у 2022 році

З метою належного відзначення 1076-ї річниці м. Овруч у 2022 році, з огляду на те, що з кожним роком заходи з нагоди Дня міста набувають більших масштабів, а  фестиваль «Поліська Пані картопелька» (постійно проводиться в рамках святкування Дня міста)  стає більш популярним і збирає все більше учасників і відвідувачів, у зв’язку з несприятливими погодними умовами, які трапляються у вересні (традиційний час відзначення Дня міста і проведення фестивалю «Поліська Пані картопелька»), керуючись ст. 32 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виконком міської ради

В И Р І Ш И В :

  1. Встановити датою відзначення Дня міста Овруча у 2022 році останню суботу травня, приурочивши до Дня перенесення мощей Преподобномученика Макарія Канівського, архимандрита Овруцького, Переяславського (26 травня).
  2. Встановити датою проведення фестивалю «Поліська пані Картопелька» у 2022 році останню суботу серпня.

 

Міський голова                                                                               Іван КОРУД


Свято міста одне з найбільш улюблених свят овручан, яке щорічно збирає на центральній площі та інших локаціях тисячі жителів та гостей громади.  З кожним  роком святкування річниці Овруча набуває все більших і більших масштабів. Вже шостий рік поспіль в рамках святкування Дня  міста проводиться ще й фестиваль «Поліська пані картопелька».

  Традиційно День міста Овруча відзначається в останню суботу вересня, що приурочено до Дня пам’яті Св. Макарія – покровителя нашого міста. Так було з кінця 80-х років. В окремі роки, у 1989-му та 1999-му  роках День міста відзначався у жовтні місяці, це було пов’язано з погодними умовами, а у 91-му році День Овруча святкували 18-19 травня.

  Виходячи з того, що з кожним роком святкування  набуває все більшого масштабу, а  фестиваль «Поліська Пані картопелька»  стає  все більш популярним і збирає все більше учасників і відвідувачів, можливо б було доцільним планувати проведення цих двох заходів в різні пори року. Бачимо сенс в тому, щоб святкування Дня міста проводити в останні вихідні травня, приурочивши  це до Дня пам’яті Св. Макарія (26 травня – обретіння його мощей). (Дане питання погоджено з Овруцько-Коростенською єпархією).

  Маючи досвід останніх років, який показує, що кінець вересня відзначається несприятливими погодними умовами, що негативно впливають на якісну підготовку і проведення фестивалю, було б краще перенести проведення фестивалю «Поліська Пані картопелька» на кінець серпня (останні вихідні).

Колектив Овруцької ЦБ ім.А.С.Малишка

Лектор-екскурсовод Музею історії Овруччини    Людмила Гусаревич



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=