Проект рішення “Про організацію та види оплачуваних суспільно корисних робіт на території Овруцької міської територіальної громади”

 

 У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  20.07.2022 року             №_____

Про організацію та види оплачуваних
суспільно корисних робіт на території

Овруцької міської територіальної громади

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 8 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753 (із змінами), з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки, керуючись ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Овруцької міської ради

В И Р І Ш И В :

  1. Організовувати у разі запровадження трудової повинності в умовах воєнного стану спільно з Овруцькою районною філією Житомирського обласного центру зайнятості населення на підприємствах, в установах та організаціях комунальної та інших форм власності оплачувані суспільно корисні роботи, що виконуватимуться під час запровадження трудової повинності та проводитимуться на території м. Овруча і населених пунктів старостинських округів Овруцької міської ради.
  2. Затвердити перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуватимуться під час запровадження трудової повинності в умовах воєнного стану та проводитимуться на території м. Овруча і населених пунктів старостинських округів Овруцької міської ради, згідно з додатком №1.
  3. Затвердити перелік підприємств, установ та організацій комунальної та інших форм власності, за участю яких організовуватимуться оплачувані суспільно корисні роботи у Овруцькій міській раді згідно з додатком №2.
  4. Встановити, що фінансування організації суспільно корисних робіт зареєстрованими безробітними, відповідно до пункту 10 Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753 (із змінами) здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, а також інших джерел, не заборонених законодавством.
  5. Овруцькій районній філії Житомирського обласного центру зайнятості населення (директор Закусило С.І.) у разі запровадження трудової повинності в умовах воєнного стану:

5.1.    Організовувати відбір та направлення безробітних громадян на оплачувані суспільно корисні роботи.

5.2.    Укладати договори на проведення суспільно корисних робіт з визначеними підприємствами, установами і організаціями, які потребуватимуть залучення додаткової робочої сили на виконання даних робіт.

 

Міський голова                                                                                       Іван КОРУД

Д О Д А Т О К № 1
до рішення виконавчого комітету
від 20.07.2022 року №____

 

Перелік видів

оплачуваних суспільно корисних робіт, що виконуватимуться під час запровадження трудової повинності в умовах воєнного стану та проводитимуться на території м. Овруча і населених пунктів старостинських округів Овруцької міської ради

-Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності, критичної інфраструктури.

-Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.

– Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.

– Ремонт і будівництво житлових приміщень.

– Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.

-Вантажно-розвантажувальні роботи.

-Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння).

-Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

-Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

-Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.

-Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.

-Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

-Заготівля дров для опалювального сезону.

-Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

 

 

Овруцький

міський голова                                                                                Іван КОРУД

 

 

Д О Д А Т О К № 2
до рішення виконавчого комітету

від 20.07.2022 року №___

Перелік підприємств, установ та організацій

комунальної та іншої форм власності, за участю яких організовуватимуться оплачувані суспільно корисні роботи

у Овруцькій міській територіальній громаді

  1. Овруцька міська рада.
  2. Комунальне підприємство «Овруч» Овруцької міської ради.
  3. Комунальне підприємство «Гарне місто» Овруцької міської ради.
  4. Комунальне підприємство «Водоканал» Овруцької міської ради.
  5. Комунальне підприємство «Відродження» Овруцької міської ради.
  6. Комунальне некомерційне підприємство «Овруцька міська лікарня».
  7. Комунальне некомерційне підприємство «Овруцький ЦПМСД».
  8. Центр надання соціальних послуг.
  9. Відділ житлово-комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради.

 

Овруцький

міський голова                                                                                 Іван КОРУД

 

 



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=