Дитсадок в Овручі – перший в Україні об’єкт відбудови за кошти іноземної держави!

Разом з Овруцьким міським головою Іваном Корудом капсулу на місці будівництва нового дитсадка заклали посадовці з Естонії  та України. Серед них – Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, народні депутати України Олена Шуляк та Арсеній Пушкаренко, голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. Естонія першою серед інших держав світу підтримувала Україну в багатьох речах. Це стосується озброєння, санкцій і політико-правових актів. Надзвичайно цінно, що саме Естонська Республіка також першою допомогла Україні розпочати відбудову.

Закладення капсули початку будівництва першого об’єкта великої відбудови України – дитячого садочку в Овручі – дуже символічне. Адже діти – це майбутнє держави, це наше продовження. І поки більшість держав-партнерів сумнівається, зважаючи на активну фазу війни, Естонія діє та власним прикладом закликає інших долучатись до відбудови України.
Під час перебування в Житомирській області Міністр Урмас Рейнсалу передав спеціалізовані пожежні автомобілі та спорядження від добровольчих формувань пожежної охорони естонського регіону Рапламаа нашим лісівникам.
Весь естонський народ поряд із нами! Ми відчуваємо підтримку та допомогу!
Розмір тексту-+=