Розпочався важливий етап трансформації системи охорони здоров’я

У липні розпочався важливий етап трансформації системи охорони здоров’я. Перші комунальні і приватні медзаклади, які підписали договори з Національною службою здоров’я, почнуть отримувати фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Водночас починає діяти новий список послуг первинної медичної допомоги — обов’язковий для виконання всіма закладами первинної медичної допомоги, незалежно від моделі фінансування.

Станом на 09 червня 2018 року кількість підписаних декларацій лікарями КНП «Овруцький центр первинної медико-санітарної допомоги» складає 33271, при  кількості наявного населення на території Овруцької ОТГ – 56239 осіб.

Сімейні лікарі, терапевти та педіатри зобов’язані забезпечувати своєчасне застосування методів профілактики, своєчасне та у повному обсязі проведення профілактичних щеплень; надавати медичні послуги, пов’язані з первинною медичною допомогою після закінчення часу прийому пацієнтів, а також у вихідні, святкові та неробочі дні; технічну можливість запису пацієнтів у чергу на прийом до медичних працівників чи для отримання інших медичних послуг за телефоном або в електронній формі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=