Проект рішення виконкому міської ради “Про погодження ескізного проекту облаштування  місця  пам’яті загиблих ромів часів Другої світової війни у с. Дівошин”

УКРАЇНА
ОВРУЦЬКА МІСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВІДДІЛ З ГУМАНІТАРНИХ ПИТАНЬ
11101, Житомирська область, м. Овруч, вул. Тараса Шевченка 31-а; тел.: (04148): 42772, 43760;
________________ № ___________
на № ___________ від __________                                          Овруцька міська рада

З метою облаштування місця пам’яті на місці поховання ромів часів Другої світової війни у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ, враховуючи звернення директора Фонду Меморіал убитим євреям Європи Уве Ноймеркера від 15.03.2019 в рамках проекту «Захистимо пам’ять», лист заступника голови Житомирської облдержадміністрації Я.Лагути від 21.03.2019 № 1665/2-19/29 просимо винести на розгляд виконкому Овруцької міської ради такі питання:

  1. Про погодження ескізного проекту облаштування місця пам’яті на місці поховання ромів часів Другої світової війни у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ.
  2. Про надання дозволу Фонду Меморіал убитим євреям Європи на облаштування земельної ділянки, що виділяється в селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ для висадки 80 дерев, встановлення меморіальної плити та інформаційної стели на місці пам’яті та поховання ромів, розстріляних в 1942 році під час Другої світової війни у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ.
  3. Про погодження напису на меморіальній плиті такого змісту: «У пам’ять 80 ромів, знищених німецькими окупантами на цьому місці у 1942 році».
  4. Про дозвіл на використання зображення логотипу герба міста Овруча на інформаційній стелі загиблим у часи Другої світової війни ромам у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ.

Проект рішення виконкому Овруцької міської ради додаємо.

Додатки:

  1. Копія листа Директора Фонду Меморіал убитим євреям Європи від 15.03.2019.
  2. Копія Плану розташування ділянки пам’ятного знаку в с.Дівошин.
  3. Фотографія ескізного проекту облаштування місця пам’яті в с.Дівошин.
  4. Копія листа заступника голови Житомирської ОДА Я.Лагути від 21.03.2019 № 1665/2-19/29

Начальник відділу з гуманітарних питань                                     М.М.Сергійчук

 

ПРОЕКТ

 У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 29 березня 2019 року               №____

Про погодження ескізного проекту
облаштування      місця      пам’яті
загиблих     ромів     часів    Другої

світової   війни   у   с. Дівошин

Керуючись ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення директора Фонду Меморіал убитим євреям Європи Уве Ноймеркера від 15.03.2019 в рамках проекту «Захистимо пам’ять», лист заступника голови Житомирської облдержадміністрації Я.Лагути щодо погодження напису та на встановлення меморіальної плити і інформаційної стели загиблим у часи Другої світової війни ромам у с.Дівошин від 21.03.2019 № 1665/2-19/29, інформацію головного спеціаліста відділу з гуманітарних питань Овруцької міської ради Рожка І.А., виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В :

  1. Погодити ескізний проект облаштування місця пам’яті на місці поховання ромів, загиблих у 1942 році під час Другої світової війни у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ.
  2. Надати дозвіл Фонду Меморіал убитим євреям Європи на облаштування земельної ділянки площею 0,3965 га, що виділяється в селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ для висадки 80 дерев, встановлення меморіальної плити та інформаційної стели на місці пам’яті та поховання ромів, розстріляних німецько-фашистськими окупантами в 1942 році під час Другої світової війни у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ згідно ескізного проекту.
  3. Погодити напис на меморіальній плиті такого змісту: «У пам’ять 80 ромів, знищених німецькими окупантами на цьому місці у 1942 році».
  4. Дозволити використання зображення логотипу герба міста Овруча на інформаційній стелі загиблим у часи Другої світової війни ромам у селі Дівошин Покалівського старостинського округу Овруцької міської ОТГ.

Міський голова                                                                               І.Я.Коруд



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=