Рішення №997 виконкому міської ради “Про дотримання вимог які встановлені Державними санітарними правилами «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 25.06.2020 року           № 997

Про дотримання вимог які встановлені
Державними санітарними правилами
«Транспортування, зберігання
та застосування пестицидів

у народному господарстві».

У зв’язку з численними зверненнями жителями та бджолярів Овруцької ОТГ з питання порушення суб’єктами сільськогосподарської діяльності вимог які встановлені Державними санітарними правилами «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та Закону України «Про пестициди та агрохімікати», відповідно до ст.ст. 32, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Зобов’язати суб’єкти господарювання які займаються сільськогосподарською діяльністю розташованих на території Овруцької ОТГ дотримуватись вимог які встановлені Державними санітарними правилами «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та Закону України «Про пестициди та агрохімікати».
  2. Суб’єктам господарювання які займаються сільськогосподарською діяльністю:
    • Всі роботи з пестицидами проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні години при мінімальних висхідних повітряних потоках (3- 4 м/с).
    • Завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення хімічної обробки, сповістити населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, встановлювати попереджувальні написи.
    • Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300 м..
    • Приготування розчинів пестицидів і заправку апаратури для їх застосування здійснювати на стаціонарних розчинних вузлах або пунктах із використанням засобів механізації виробничих процесів.
    • Господарства повинні бути забезпечені пересувними агрегатами для приготування розчинів і заправки обприскувачів. Категорично забороняється приготування розчинів пестицидів безпосередньо у полі без засобів механізації.
  3. Овруцькій міській ради створити робочу групу спільно з Овруцького районного Управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області з питання контролю дотримання сільськогосподарськими підприємствами вимог які встановлені Державними санітарними правилами «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та Закону України «Про пестициди та агрохімікати», до порушників вживати міри реагування.
  4. Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Овруцької міської ради (Лобик С.А.) довести дане рішення до відома керівників сільськогосподарських підприємств.

Овруцький міський голова                                                            Іван КОРУД



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=