Рішення №2609 від 09 жовтня 2020 року “Про затвердження порядку та нормативу відрахувань до бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами, що належать до комунальної  власності Овруцької міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Р І Ш Е Н Н Я

П’ятдесят перша   сесія                                                       VІІ  скликання

від 9 жовтня  2020 року            № 2609

Про затвердження порядку та нормативу
відрахувань до бюджету частини чистого
прибутку (доходу) підприємствами, що
належать до комунальної  власності
Овруцької міської об’єднаної

територіальної громади  на 2021 рік

З метою наповнення дохідної частини бюджету Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, затвердження порядку та нормативу відрахувань частини чистого прибутку (доходу), отриманого за результатами господарської діяльності в 2021 році підприємствами, що належать до комунальної власності Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, керуючись п. 35 ст. 64 Бюджетного кодексу України, пп. 29 ч. 1 ст. 26. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Порядок та норматив відрахування частини прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, яка підлягає зарахуванню до міського бюджету (додається).
  2. 2. Овруцькому управлінню ГУ ДПС у Житомирській області здійснювати контроль за повнотою і своєчасністю сплати  відрахувань частини чистого прибутку (доходу) комунальними  підприємствами відповідно до Порядку і нормативів, затверджених цим рішенням.
  3. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2021 року.

Міський голова                                                                          І.Я. Коруд

Додаток до рішення № 2609

від 09.10.2020р.

ПОРЯДОК

та норматив відрахування в 2021 році частини прибутку (доходу)

для підприємств комунальної власності Овруцької міської об’’єднаної територіальної громади,  яка підлягає зарахуванню до міського бюджету

  1. Даний Порядок і норматив регламентують здійснення відрахування до загального фонду міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами, за результатами фінансово-господарської діяльності.
  2. Відрахування частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду міського бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності провадяться комунальними підприємствами у розмірі 5 (п’ять)% чистого прибутку (доходу).
    • Підприємства комунальної власності здійснюють відрахування до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2021 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств та розраховується комунальними  підприємствами відповідно до порядку, встановленого Державною фіскальною службою.
  3. Частина чистого прибутку (доходу), що відраховується до міського бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та розмірів відрахувань чистого прибутку (доходу), зазначених у п. 2 цього Порядку.
  4. Визначена відповідно до цих Порядку і нормативів частина чистого прибутку (доходу) сплачується у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств, і зараховується на відповідні рахунки з обліку надходжень до загального фонду міського бюджету, відкриті в органах Державного казначейства.

  Секретар ради                                                                                Дєдух І.М.



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=