Проект рішення “Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 20.01.2022 року №437 “Про організацію та види оплачуваних громадських робіт на території Овруцької міської ради на 2022 рік””

 

 У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  21.09.2022 року             №____

Про внесення змін до рішення
виконавчого комітету міської ради
від 20.01.2022 року №437 “Про організацію
та види оплачуваних громадських робіт

на території Овруцької міської ради на 2022 рік”

Відповідно до ст. 31 Закону України «Про зайнятість населення», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. № 175 (із змінами), з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків на території м. Овруча і населених пунктів старостинських округів Овруцької міської ради, керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Овруцької міської ради

В И Р І Ш И В :

  1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 20.01.2022 року №437 “Про організацію та види оплачуваних громадських робіт на території Овруцької міської ради на 2022 рік” таким чином:

         1.1. Додаток №1 вищевказаного рішення “Перелік видів оплачуваних громадських робіт, що мають суспільно корисну спрямованість, економічну, соціальну та екологічну користь, відповідають потребам адміністративно-територіальної одиниці Овруцької територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку на 2022 рік” викласти у новій редакції, доповнивши наступними видами оплачуваних громадських робіт (пункти 16-29 Переліку), які виконуватимуться в умовах воєнного стану:

– Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах      забезпечення життєдіяльності, критичної інфраструктури.

– Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.

-Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.

– Ремонт і будівництво житлових приміщень.

– Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття,

-Вантажно-розвантажувальні роботи.

-Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння).

-Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

-Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

-Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.

-Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.

-Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

-Заготівля дров для опалювального сезону.

-Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

  1. Встановити, що фінансування організації оплачуваних громадських робіт зареєстрованими безробітними в умовах воєнного стану, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, а також інших джерел, не заборонених законодавством.
  2. Овруцькій районній філії Житомирського обласного центру зайнятості населення (директор Закусило С.І.) у разі запровадження трудової повинності в умовах воєнного стану:

3.1. Організовувати відбір та направлення безробітних громадян на оплачувані громадські роботи.

3.2. Укладати договори на проведення оплачуваних громадських робіт з визначеними підприємствами, установами і організаціями, які потребуватимуть залучення додаткової робочої сили на виконання даних робіт.

 

Овруцький міський голова                                                                    Іван КОРУД

 

Д О Д А Т О К № 1
до рішення виконавчого комітету

від 21.09.2022 року №____ 

Перелік видів оплачуваних громадських робіт,

що мають економічну, соціальну та екологічну користь, відповідають потребам Овруцької територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку на 2022 рік

  1. Екологічний захист навколишнього середовища, в тому числі екологічне озеленення населеного пункту, зон відпочинку і туризму, прибирання та збір вторинної сировини (макулатури, поліетилену, поліетиленових пляшок, відходів пінопласту тощо), ліквіджація стихійних сміттєзвалищ, благоустрій криниць, укріплення дамб, мостових споруд.
  2. Підсобні роботи при  проведенні ремонту або реконструкції об’єктів соціальної сфери (клубів, навчальних закладів, дитячих дошкільних закладів, спортивних майданчиків, закладів культури і охорони здоров’я), які здійснюються власними силами бюджетних установ.
  3. Підсобні роботи при проведенні ремонту приватних житлових будинків одиноких громадян похилого віку, осіб з числа ветеранів війни та інвалідів, що проводяться за рішенням відповідних органів.
  4. Роботи, пов’язані з відновленням та благоустроєм природних джерел та водоймищ, криниць, русел річок, укріпленням дамб, мостових споруд.
  5. Впорядкування територій населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних такими у встановленому порядку.
  6. Впорядкування меморіалів, пам’ятників, пам’ятних знаків, братських могил та інших місць поховань.
  7. Благоустрій та озеленення територій м. Овруча і населених пунктів старостинських округів Овруцької міської ради, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму, кладовищ.
  8. Проведення благоустрою придорожніх смуг автомобільних доріг за межами проїзної частини, вирубування кущів та самосіву, скошування трави в межах смуги відчуження, вздовж металевого тросового бар’єрного огородження, біля дорожніх знаків, фарбування бар’єрного, тросового огородження та автопавільйонів, прибирання сміття біля автопавільйонів та у смузі відчуження доріг, інші види робіт, які належать до впорядкування дорожніх елементів.
  9. Роботи, пов’язані з наданням допомоги учасникам АТО та ООС, їх сім’ям, сім’ям, члени яких загинули або постраждали чи є учасниками АТО і ООС та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту, внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю та іншим соціально – незахищеним категоріям громадян.
  10. Підсобні роботи з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках, роботи з документацією в архівах, військових комісаріатах у період підготовки та призовної компанії.
  11. Робота з документацією по систематизації і оновленню статистичних даних по домоволодіннях в населених пунктах старостинських округів Овруцької міської ради (оброблювання інформаційного матеріалу).
  12. Роботи з відновлення, ремонту та догляду пам’яток архітектури, історії та культури.
  13. Організація громадських робіт соціального спрямування, а саме: соціального супроводу та допомоги, обслуговування, соціально-медичного патронажу, догляду за  особами похилого віку та особами з інвалідністю, соціально вразливими верствами населення, дітьми-сиротами, важкохворими учасниками антитерористичної операції та за хворими у закладах охорони здоров’я тощо.
  14. Супровід осіб з особливими потребами в місця, відвідування яких необхідні їм для повноцінного життя.
  15. Інші загальнодоступні види трудової діяльності тимчасового характеру, які відповідають потребам Овруцької міської ради, мають суспільно корисну спрямованість, економічну, соціальну та екологічну користь для Овруцької територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку.
  16. Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності, критичної інфраструктури.
  17. Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.
  18. Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.
  19. Ремонт і будівництво житлових приміщень.
  20. Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.
  21. Вантажно-розвантажувальні роботи.
  22. Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння).
  23. Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.
  24. Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.
  25. Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.
  26. Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.
  27. Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.
  28. Заготівля дров для опалювального сезону.
  29. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

Міський голова                                                                      Іван КОРУД



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=