Рішення №798 виконкому міської ради “Про хід виконання заходів з благоустрою та поліпшення санітарного стану території міста та території Овруцької ОТГ”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  24.12.2019 року           № 798

Про хід виконання заходів з благоустрою
та поліпшення санітарного стану

території міста та території Овруцької ОТГ

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу житлово-комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради Редчиця О.П. про хід виконання заходів з благоустрою та поліпшення санітарного стану території міста Овруч та старостинських округах, відповідно до п. 2 ч. 2. ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», керуючись п.п. 7 п. «а» ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію начальника відділу житлово-комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради Редчиця О.П. про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч та старостинських округів, взяти до відома.
  2. Комунальному підприємству «Водоканал» Овруцької міської ради:

2.1.   Провести благоустрій «Рубежу мужності» до 01.04.2020 року.

2.2.   Облаштувати перехід біля будинку №22 по вул. П. Ковжуна..

2.3.   Провести благоустрій та відновити криницю в с. Корчівка до 15.01.2020 року та с. Рулівщина до 01.04.2020 року.

2.4.   Невідкладно вжити міри реагування на лист Овруцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області за вих. № 719/27-02/-ДВ від 19.11.2019 року з питання невідповідності питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (стосовно водогінної мережі по м. Овруч, бюветів по вул. М.Ващука, Б.Хмельницького, Київська, громадського колодязю по вул. Т.Шевченка, 89).

2.5.   Облаштувати сходи по пров. Василіському.

2.6.   Облаштувати поручні на сходах біля ЗОШ №3.

2.7.   Промити трубчастий перехід в с. Раківщина.

  1. Комунальному підприємству «Гарне місто» Овруцької міської ради:

3.1.   Забезпечити виконання Програми щодо здійснення заходів спрямованих на зменшення захворювання домашніх тварин на сказ у м. Овруч на 2016 – 2018 роки затвердженої рішенням сьомої сесії міської ради VII скликання № 150;

3.2.   Опрацьовувати з населенням питання заміни дверей за дольовою участю населення 50%.

3.3.   Завершити ремонтні роботи коминів в багатоквартирних будинках І.Богуна та пров. Стадіонний;

3.4.   Встановити лавки біля буд. 50 по вул. Героїв Майдану після їх виготовлення.

3.5.   Вирішити питання щодо облаштування стоянки для автомобілів біля буд. 70А по вул. Київській до 01.05.2020 року.

3.6.   Забезпечити вчасне прибирання та відповідний санітарний стан прибудинкових територій в період новорічних та різдвяних свят.

3.7.   Провести підсипання щебеневою сумішшю та поточний ремонт каналізаційної мережі з метою недопущення підтоплення підвалу каналізаційними стоками в підвальному приміщенні будинку № 27 по вул. Героїв Мадану.

3.8.   Провести роботи по відновленню відмостки зруйнованої біля фундаменту будинку № 41-А по вул. Б.Хмельницького.

  1. Комунальному підприємству «Овруч» Овруцької міської ради:

4.1.   Здійснити підключення пресу та налагодити процес пресування втор сировини до 20.01.2020 р.;

4.2.   Забезпечити вчасне виявлення та усунення несправностей в системі вуличного освітлення м. Овруч та населених пунктів Овруцької ОТГ.

4.3.   Продовжити роботи по заключенню договорів з вивозу ТПВ як по місту Овруч, так і по населеним пунктах по яких вивозиться сміття. Щотижнево надавати інформацію про стан заключення у порівнянні з договорами на водопостачання.

4.5.   Здійснити прибирання сміттєвих майданчиків на території м. Овруч, с. Заськи, с. Підруддя, с. Дубовий Гай.

4.6.   Забезпечити вчасне прибирання, вивіз сміття з сміттєвих майданчиків та відповідний санітарний стан в м. Овруч в період новорічних та різдвяних свят ;

4.7.   Здійснити та підтримувати належний стан з благоустрою на в’їздах в місто;

4.8.   Встановити ліхтарі вуличного освітлення в с. Слобода Новоселицька, Павловичі, Мишковичі та с. Базарівка.

4.9.   Спільно з в.о. старост Шоломківського, Великохайчанського, Норинського, Бондарівського старостинських округів опрацювати питання надання послуги з вивозу ТПВ та взяти на роботу в підприємство тракториста.

4.10. Здійснити прибирання сміття біля будинку № 45 по вул. Т.Шевченка.

4.11. Спільно з КП «Гарне місто» здійснити наведення порядку на майданчика для збору сміття по місту (пров. Стадіонний, вул. Героїв майдану, Білоруська).

4.12. Встановити дорожні знаки 2.3. «Головна дорога» та 2.1. «Дати дорогу» на розі вулиць Київська – Гетьмана Виговського в м. Овруч.

4.13. Встановити дорожні знаки 3.29 «Обмеження руху», 3.35 «Зупинка заборонена», 1.33 «Діти» по вул. Відродження, вул. Шкільна та пров. Шкільний в м. Овруч.

  1. Т.в.о. старост старостинських округів Овруцької ОТГ:

5.1.   На постійній основі проводити прибирання територій населених пунктів, а саме: прибирання сміття, вирізання та подальша ліквідація чагарників

5.2.   В разі надзвичайних подій (стихійних лих: буревій, паводок, пожежа, заметілі тощо) які трапляються на території Овруцької міської ради, здійснювати обстеження населених пунктів, вулиць, домоволодінь та доповідати у відділ муніципальної інспекції та відділ житлово-комунального господарства і благоустрою для узагальнення та прийняття мір реагування.

5.4.   Провести роботу по упередженню виникнення стихійних сміттєзвалищ та вразі виникнення здійснити ліквідацію.

5.5.   Провести відповідні заходи щодо впорядкування на кладовищах до 01.04.2020 року.

5.6.   Провести заходи по прибиранню узбіч доріг усіх видів в межах відповідних старостинських округів щонеділі.

5.7.   Белоцькому С.Д. здійснити прибирання сміття в прилеглих лісосмугах до с. Гаєвичі.

5.8.   Могилевцю Ю.М. провести облаштування громадського колодязя в с. Слобода Шоломківська, вул. Заводська, 6 на звернення гр. Шваб Марії Савівни.

5.9.   Могилевцю Ю.М. провести у відповідний стан громадський туалет в с. Збраньки (біля клубу).

  1. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради:

6.1.     Здійснити очистку та ремонт громадських колодязів в с. В.Фосня, Мала Хайча, Сирківщина, В.Чернігівка, Гаєвичі, Слобода Шоломківська;

6.2.     Здійснити ремонт мостів на в’їздах в с. Оленичі, Поліське та с. Полохачів;

6.3.     Повести ремонт доріг з щебеневим покриттям в с. Новосілки та с. Богданівка.

6.4.     Здійснити обстеження усіх кладовищ Овруцької ОТГ до 01.02.2020 року;

6.5.     Провести заходи з прочищення території для влаштування дорожнього покриття по вул. Героїв Чорнобиля, 17 Литопада та супутніх вулиць;

6.6.     Провести інвентаризацію доріг в населених пунктах Овруцької ОТГ та підготувати план робіт на 2020 рік направити лист стосовно необхідності проведення ремонту доріг.

6.7.     Провести ремонт дороги до кладовища в с. Гаєвичі.

6.8.     Забезпечити т.в.о. старости Левковицького старостинського округу бензопилою та бензокосою для проведення благоустрою на території старостинського округу.

6.9.     Невідкладно вжити міри реагування на лист Овруцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області за вих. № 719/27-02/-ДВ від 19.11.2019 року з питання невідповідності питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (стосовно 3-ох громадських колодязів в с. Заріччя).

  1. Відділу муніципальної поліції Овруцької міської ради:

7.1.   Вживати заходи реагування до власників занедбаних житлових будинків в населених пунктах Овруцької міської ради та доповісти на черговому засіданні виконкому;

7.2.   Забезпечити контроль за дотриманням правил благоустрою керівниками підприємств, установ, організацій (особливо щодо розміщення сміттєвих пакетів на дорогах відповідно до графіку вивозу). Організувати роботу з прибирання закріплених територій.

7.3.   У разі надзвичайних подій (стихійних лих: буревій, паводок, пожежа, заметілі тощо) які трапляються на території Овруцької міської ради, здійснювати моніторинг на предмет: розмиття доріг, знеструмлення населених пунктів, пошкодження дерев, завданої шкоди господарствам та інших наслідків негоди, узагальнювати інформацію, спільно з відділом ЖКГ і благоустрою та розробляти заходи з ліквідації наслідків несприятливих кліматичних умов.

7.4. Забезпечити контроль за дотриманням правил благоустрою на території міста та населених пунктах Овруцької міської ради спільно з в.о. старост, при виявленні порушень вживати відповідні міри реагування – складати протоколи, виносити приписи з подальшим розглядом адміністративною комісією.

7.5. Забезпечити проведення профілактичних заходів щодо попередження у м. Овруч торгівлі у невстановлених місцях (особливо вул. Т.Шевченка).

7.6. Вжити міри реагування на порушників правил благоустрою на території громади, особливо приділити увагу в м. Овруч по вул. В.Чорновола, Відродження, І.Богуна, Т.Шевченка, Ручейна, Свободи до власників занедбаної земельної ділянки біля ЗДО № 4.

7.7. Тримати на контролі наведення санітарного стану торговими об’єктами на закріпленій території та прилеглої території до об’єктів.

  1. Відділу з гуманітарних питань:

8.1.        Директорам закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти здійснити обстеження прилеглих територій до відповідних закладів та здійснити заходи щодо ремонту парканів та прибирання територій.

8.2.        Здійснити заходи по облаштуванню парканів навколо клубів в населених пунктах Овруцької ОТГ.

8.3.        Невідкладно вжити міри реагування на лист Овруцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області за вих. № 719/27-02/-ДВ від 19.11.2019 року з питання невідповідності питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (стосовно свердловин Шоломківському ЗЗСО І-ІІІ ст., Зарічанського ЗДО).

8.4.        Розробити заходи співпраці з Овруцьким районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області (М.В. Сташкевич) з питання системного поліпшення лабораторного та інструментального контролю в школах і закладах дошкільної освіти з метою сворення нешкідливих умов розвитку, виховання, навчання, фізичного виховання та зміцнення здоров’я дітей громади. Розглянути пропозиції і рекомендації вказані в листі за вих. № 781 від 20.11.2019 року.

  1. Комунальному підприємству «Відродження» Овруцької міської ради:

9.1.        Невідкладно вжити міри реагування на лист Овруцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області за вих. № 719/27-02/-ДВ від 19.11.2019 року з питання невідповідності питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

  1. ФОП Дрозд В. спільно з в.о. старости Великофоснянського старостинського округу Кругляном С.М. здійснити чистку та ремонт колодязів в с. Велика Фосня до 01.02.2020 року.
  2. Виконавцям заходів, зазначених у пунктах 2-8 даного рішення, забезпечити їх виконання та подати звітну інформацію в відділ ЖКГБ Овруцької міської ради до 18.01.2020 року.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Гришковця В.М. та начальника Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою Редчиця О.П.

Міський голова                                                                       Іван КОРУД



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=